Het einde van het studentenprotest

De documentaire 'Brandstof' van Mathijs Voordenberg en Sjoerd ter Borg laat op indrukwekkende wijze zien hoe in 2017 de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) ten onder gaat. In de korte film over de geschiedenis van het studentenprotest wordt een schets gemaakt van de ontwikkelingen in de periode 2013 tot 2017

Tijdens het dertigjarig-jubileum van de LSVb werd deze documentaire voor het eerst vertoond. In de tijd dat het aantal studentenprotesten op het Malieveld voorbij zijn, komt een groep vrienden met het idee zelf een universiteit op te richten. Het blijkt een succes te worden en de manier van onderwijs op deze alternatieve universiteit zet onderwijsminnend Nederland aan het denken. Uiteindelijk komt er op een tragische manier een einde aan de roem.

Het lijkt een oproep te zijn voor de hedendaagse studenten om niet meer te wachten op de plannen uit Den Haag maar zelf aan de slag te gaan. Aan de makers zal het zeker niet liggen, de kwaliteit en boodschap zijn zondermeer Hollywood-waardig. Benieuwd geworden naar het stukje geschiedschrijving? De documentaire is hieronder te vinden.

http://vimeo.com/76533091