De student: nu nog duurzamer

Iedereen deed natuurlijk al bewust de verwarming een graadje lager om het milieu te sparen, maar niet voor persoonlijke winst. Daar komt begin volgend jaar verandering in wanneer de actie 'Het duurzaamste studentenhuis' weer van start gaat. Upact (een naam die volgens eigen site uit de componenten 'you', 'pact' en 'pax' bestaat) heeft deze actie bedacht om ook studenten milieubewust te laten leven. De organisatie zet zich in voor milieu en vrede.

Toen 'Het duurzaamste studentenhuis' in 2012 werd uitgevoerd, deden er maar twee Nijmeegse huizen mee. 'Team brak' kreeg toen maar liefst 745 stemmen. Dit jaar komt daar mogelijk verandering in. De SSHN laat weten dat het alle Nijmeegse stadspanden heeft aangeschreven met informatie over de actie.

Upact hoopt met het initiatief te bereiken dat meer Nederlandse studenten de uitdaging aangaan het milieu te verbeteren. Tot nu toe lijkt het echter meer om de gezelligheid te gaan: studenten wordt aangeraden samen te koken, de was te verzamelen of gezellig samen onder de douche te springen. Het een hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten.

Dit jaar vindt 'Het duurzaamste studentenhuis' plaats van 6 januari tot 6 februari 2014. Winnende studentenverenigingen en -huizen kunnen prijzen van 125 tot duizend euro winnen.