Alcoholvrij bier op de introweekenden

Zoals bekend is het vanaf 1 januari 2014 verboden om alcohol te drinken als je nog geen 18 bent. Dat betekent dat enkele eerstejaars die de intro van de RU lopen komende zomer wettelijk nog geen alcohol mogen drinken. De organisatie van de introductie wil met een bandjessysteem voorkomen dat de 17-jarigen niet alsnog aan de zuip gaan.

'In principe is het de verantwoordelijkheid van de mentor en de 17-jarige zelf. De mentoren krijgen een training en zullen op hun verantwoordelijkheden worden gewezen', zegt Rob Vaessen, projectleider van de introductie. De bandjes maken het kroegen gemakkelijker om minderjarigen eruit te pikken, maar ook hier ligt de verantwoordelijkheid bij de kroeg en niet bij de intro-organisatie. Tijdens de stadscantus zal er voor extra fris en water worden gezorgd. 'Op de weekenden zal er extra aandacht zijn voor alcoholvrij bier, voor de rest zullen ook daar de mentor en de organisatie van het weekend ervoor moeten zorgen dat minderjarige studenten niks drinken', aldus Vaessen.

De jonkies zullen het dus op cola en water moeten doen deze intro. Voor de echte bierliefhebber onder de 18 zal de intro-organisatie wel voor een heerlijk alcoholvrij biertje zorgen, genieten hoor.