[Update] Maagdenhuisbezetting voorbij?

Je zou het bijna vergeten, maar het Amsterdamse Maagdenhuis wordt nog steeds bezet. Gisteren onderhandelden de studenten van De Nieuwe Universiteit in Amsterdam met het College van Bestuur (CvB) van de UvA. In eerste instantie zouden de bezetters aankomende zondag het pand verlaten, maar uit een persconferentie van vanochtend blijkt dat dat nog helemaal niet zo zeker is. Dat meldt het Amsterdamse studentenblad Folia.

De Nieuwe Universiteit eist dat het CvB onmiddellijk opstapt en staakt de verdere onderhandelingen. Uit de Twitter-berichten op de Maagdenhuis-pagina blijkt dat de juridische stappen die het CvB neemt teveel lijken op intimidatie. Een van de bezetters tweet: 'Ik bezet wel een volgend gebouw, als er gesommeerd wordt dat ik het #Maagdenhuis uit moet. Wat een stijlloze onderhandelingsstijl van #CVB.'

Het lijkt er dus op dat de bezetting van het Amsterdamse universiteitsgebouw voorlopig stand houdt.

Update: woensdag 8 april, 15.45 uur Het CvB van de Uva is zo verbaasd over de persconferentie die de bezetters vanmorgen hebben gegeven, dat het Maagdenhuis vandaag voor 18.00 uur verlaten moet worden. Doen de demonstranten dit niet, dan kunnen zij een kort geding verwachten. Aan Folia laten de bezetters weten dat zij niet van plan zijn om zomaar te vertrekken. Zij richten zich nu nog op het festival dat zij voor aankomend weekend organiseren en willen vanaf maandag op een andere manier verdergaan. Of de bezetters tot volgende week kunnen blijven zitten, is nog afwachten.