Rector: alleen studentenverenigingen belangrijk

Dat is duidelijke taal van rector magnificus Bas Kortmann. ANS? Niet belangrijk. Studieverenigingen? Niet belangrijk. Andere ondergangverenigingen als AIESEC, Cultuur op de Campus en AKKU? Niet belangrijk. Althans, als we Bas Kortmann in zijn voorwoord van de Stadswijzer van het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen mogen geloven.

Het vodje staat slechts vol met ongegeneerde zelfverheerlijking van Carolus, Ovum, Phocas, de Loefbijter en Argus, een corporale weekagenda en de gruwelijkste taalfouten als 'Laat jij je compleet verassen tijdens de introductie?', 'Bovendien verwachten veel bedrijven dat je naast je studie in je studententijd ook vaardigheden naast je studie opzet en dat je, je ontwikkeld en ontplooid.' en deze alinea met als opdracht 'zoek de zes taalfouten'.

Niet bepaald iets om trots op te zijn, maar dat weerhield de rector er niet van om het sufferdje in niet te mis te verstane bewoordingen te bewieroken. 'Hierin wordt alles [het staat er echt, red.] wat jij als aankomend student over Nijmegen, over de Radboud Universiteit en over het Nijmeegse studentenleven moet weten, op een prettige manier gepresenteerd en samengevat.' Was getekend, Bas Kortmann.