[UPDATE] Frietkot Keizer Karel blijft

Voor vele studenten vormt het Keizer Karelplein het eindpunt van een geslaagde of minder geslaagde stapavond. Niet slechts om te braken in het perkje in het midden van de rotonde, maar vooral om een frietje te eten bij de friettent aan de afslag van de Nassausingel. Hier lijkt een einde aan te komen, omdat het college van B&W de cafetaria van Cetin Ugurlu wil sluiten om een parkje aan te leggen in plaats van de huidige parkeerplaatsen.

Inmiddels is er echter een actie opgestart om het frietje na het stappen voor de student te beschermen. De eigenaar zelf heeft inmiddels 1500 handtekeningen opgehaald, zo meldt De Gelderlander. Wie de petitie wil tekenen, kan dit doen in de cafetaria zelf. Ook de SP-fractie in de Gemeenteraad is in de bres gesprongen voor het behoud van de friettent. De fractie begrijpt niet waarom een goed lopende horeca-onderneming zonder pardon de nek wordt omgedraaid.

Inmiddels is er ook een Facebook-fanpage opgericht om eigenaar Ugurlu te ondersteunen. Inmiddels zijn er al 560 likers van deze pagina.

Update: Alle acties lijken hun doel te hebben bereikt, want gisteravond stemde de Gemeenteraad in met het behouden van de frietkot aan het Keizer Karelplein. Er zal volgend jaar wel een nieuw cafetaria worden gebouwd voor de schoonheid van het straatbeeld.