[UPDATE] Jubileumnummer ook online!

Het nummer waar we maanden naartoe hebben gewerkt is eindelijk af. Het maartnummer van 2011 ligt in de welbekende gele ANS-bakken en dit is geen normale ANS: het is ons jubileumnummer. ANS bestaat namelijk deze maand vijfentwintig jaar. In het jubileumnummer hebben we aandacht voor verschillende voorgangers van ons, die gedrieën nog in de mediawereld werkzaam zijn. Bert Brussen schrijft voor GeenStijl, Patricia Veldhuis voor NRC Handelsblad en Willem Dudok en Jaap Stronks helpen publieke organisaties om zich te vestigen in de veranderende media-samenleving. Drie interessante interviews met vier interessante oud-ANS'ers en met één interessante conclusie: 'We leven in een mediacratie.'

In het openingsartikel besteden we aandacht aan de toekomst van ANS. Hoe ziet de toekomst van ons geliefde studentenblad eruit en hoe wordt deze gezien door USR-voorzitter Judith Rotink, Pepijn van Erp (secretaris van de Toewijzingscommissie van de Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds (SNUF)) en RU-woordvoerder Willem Hooglugt? Lees het op de eerste pagina's van het gele nummer. We krijgen zelfs nog enkele goedbedoelde adviezen: 'ANS zou zich meer moeten richten op de "gewone" student en minder op de incrowd. Het moet een venster op de academische gemeenschap zijn.' Het jubileumthema uit zich verder in een reportage, waarin één onzer redacteuren een week in oprichtingsjaar 1986 heeft geleefd. 'Ooit heeft de wereld gefunctioneerd zonder de wonderen van het elektronische tijdperk. Deze vergane wereld zal ik proberen bloot te leggen door middel van een sociaal experiment. Voor één week zal ik leven als in 1986. Geen mobiele telefoon, geen computers en internet en geen commerciële televisie.' Hoe het haar verging? Lees het op pagina 12 en 13.

In het andere interview aandacht voor Acda en De Munnik, die een Ode brengen aan hun vorige ode. 'Het vorige programma was zo geslaagd dat we besloten een ode aan de ode te brengen.' En: 'Het is een beetje eigengeil. Sommige nummers zijn zo leuk.' In De Graadmeter worden slagroomtaarten beoordeeld, de Meeloper toog naar een tijdelijk toevluchtsoord voor kunstenaars, het Issue behandelt de stelling dat niet-werkende vrouwen verwend zijn en in De Bankzitter namen we plaats naast Jasper Cillessen en Bram Nuytinck op de reservebank van De Goffert.

Te lui, te moe, te ver weg of simpelweg niet in staat om de ANS uit de gele bakken te pakken? Het .pdf-bestand vind je hier.

Later deze week zal ons jubileumnummer ook op 'normale' wijze op ANS-Online te raadplegen zijn.

Update: Inmiddels is het jubileumnummer ook op de normale manier beschikbaar! Lees het hier. Update 2: Per ongeluk is de verkeerde inleverdatum voor de Crypto in ANS gepubliceerd. De oplossing van de Crypto hoeven we pas per 21 maart te ontvangen en niet per 14 februari. Succes met het oplossen!