Communicatieafdeling verwijdert reacties van ru.nl/nieuws

Enkele weken geleden plaatsten wij al een nieuwsbericht over het opvallende reageerdersbeleid van onze concurrenten van ru.nl/nieuws. Reageren mag, graag zelfs, maar dan moet je dat wel onder je voor- en achternaam doen. Anders mag het niet. Verschillende actieve reageerders, die bekend zijn met hun pseudoniem, hebben de afgelopen weken per e-mail gestreden voor het behoud van hun geuzennaam. Tevergeefs, zo blijkt nu. Reacties van anonieme reageerders worden zonder pardon verwijderd en inmiddels is dat ook gebeurd.

Met het volgende korte e-mailbericht werd één der reageerders geattendeerd op het nieuwe beleid:

Vorige week wilde ik je nog bellen omdat ik dacht dat er misschien toch ruimte zou zijn voor reacties met initialen, maar dat is helaas niet zo. Ik zal jouw reacties zometeen verwijderen. Jammer.

Onder dit nieuwsbericht is de betreffende reactie verwijderd.

De communicatieafdeling heeft geen idee van de werking van online platforms. Keer op keer maakt de Radboud Universiteit verkeerde beslissingen op het online gebied. Het prachtige ideaal van een interactief nieuwsplatform dat de vervanger van Voxlog had moeten worden, is inmiddels ver weg. Anoniem reageren mag niet meer, bevestigingslinks moeten worden aangeklikt in een bevestigingsmailtje; op alle mogelijke manieren wordt de discussie tegengewerkt. De propagandapagina die resteert is nauwelijks de moeite waard om te lezen, en dat is erg jammer.