[UPDATE] Bouwvergunning nieuw sshn-complex rond

De provincie Gelderland heeft eindelijk besloten haar geld nuttig uit te geven. Ze draagt waarschijnlijk vier miljoen euro bij aan de totstandkoming van een nieuw studentencomplex in het voormalige klooster Mariƫnbosch aan de Groesbeekseweg. Eerder werd gedacht om het klooster om te bouwen tot luxe appartementen en er dure villa's omheen te zetten. Toen dat plan mislukte richtte de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) haar pijlen op het rijksmonument.

In het voormalige meisjespensionaat zullen 136 studenten worden gehuisvest. Daarnaast is het plan om achter het klooster nog eens ongeveer 220 wooneenheden voor studenten te realiseren. Het is nog even wachten tot de bouw kan beginnen. De subsidieaanvraag, aankoop en bouwvergunning zijn nog niet helemaal rond.

SSHN-directeur Max Derks heeft desondanks goede hoop: 'Als het allemaal goed gaat kunnen we voor het einde van 2011 starten met de bouw. In combinatie met de nieuwbouwprojecten in de Sperwerstraat en de wooneenheden bovenop het nieuwe onderkomen van poptempel Doornroosje kunnen er in 2013 duizend nieuwe studentenwoningen in gebruik worden genomen.'

Al jaren wordt gesproken over het versneld bouwen van de duizend extra wooneenheden voor studenten. Of de woningnood in de Keizerstad hiermee ten einde is blijft de vraag. Volgens Derks zullen er op korte termijn nog eens 250 onderkomens nodig zijn.

Update: Tijdens de feestelijke start van de bouw van het nieuwe Doornroosje was er heuglijk nieuws voor de SSHN. De studentenhuisvester kreeg te horen dat de gemeente groen licht geeft voor de bouw van het nieuwe Mariƫnbosch-complex. De SSHN is nog terughoudend met het geven van commentaar, volgens een woordvoerder wil de verhuurder van studentenkamers wachten tot de bouwvergunning zwart op wit in de brievenbus ligt. Kijk later op ANS-Online voor meer.