Bier met ballen

Alle studenten houden van bier en iedereen is gesteld op pingpong. Dat is wat de organisatie van het eerste Nijmeegs kampioenschap Beerpong moet hebben gedacht. Op 13 december houden zij een wedstrijd tussen 80 teams van twee personen in café Van Buren.

Beerpong vindt haar oorsprong in, hoe kan het ook anders, Amerika. Doel van de ‘sport’ is om een pingpongballetje in een glas bier te gooien dat twee meter verder op het uiteinde van een tafel staat. Wanneer de deelnemer scoort moet hij het gouden vocht opdrinken. Inmiddels wordt het spel in wedstrijdvorm steeds populairder. Er bestaat zelfs al een World Series of Beer Pong. Het toernooi in Nijmegen zal samen met de Eindhoofdse variant opvolger worden van het kampioenschap in Maastricht, dat de eerste Beerpong-wedstrijd op Nederlandse bodem vormde. De Nijmeegse organisatoren hebben grote ambities: zij hopen het evenement in de toekomst tot een Nederlands kampioenschap te maken.

Wil jij je een jaar lang Beerpongkampioen van de regio Nijmegen noemen? Dat kan (mits je over het benodigde bierdrinktalent en de juiste coördinatie beschikt) door je hier in te schrijven. Je kunt natuurlijk ook gewoon komen kijken. In dat geval mag je het gerstenat drinken zonder er moeite voor te doen.