Nieuwe burgemeester voor Nijmegen

Wim Dijkstra zal vanaf 1 februari Thom de Graaf, die voorzitter wordt van de HBO-raad, op gaan volgen als burgemeester van Nijmegen. Dat maakt de gemeente op haar website bekend. De PvdA'er zal de functie van waarnemend burgemeester vervullen, tot er een echte opvolger voor De Graaf is gevonden.

Nijmegen is de vijfde stad waar de 65-jarige Dijkstra als waarnemend burgemeester zal functioneren. In 2006 vervulde hij dezelfde rol in Doetinchem en in 2007 in Zaanstad. Vanaf januari 2008 kon Vlissingen drie jaar lang van de man genieten. Na een klein jaartje in Weert is nu de Keizerstad dus aan de beurt. In het verleden was Dijkstra ook nog een tijdje echte burgemeester in Sittard-Geleen, Oss en Udenhout, waar hij zijn carrière als burgervader begon.

De Gelderlander meldt dat de gemeenteraad niet zat te wachten op een waarnemer. Locoburgemeester Jan van der Meer zou prima geschikt zijn om die functie te vervullen. Daarnaast wil de raad liever zo snel mogelijk een opvolger voor Thom de Graaf vinden.