[UPDATE] Politie is anti-anti-Koninginnedag

Het leek zo'n goed idee van de linkse beweging in De Grote Broek. Lekker recalcitrant doen met een anti-Koninginnedagfeest komende zondag in De Onderbroek, met als naam 'Hang the Queen'. Als klap op de vuurpijl was er de poster, waarop Trix met een strop werd afgebeeld. Dat gaat natuurlijk veel te ver. Tenminste, dat is de mening van het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem. Het Ministerie heeft, om onze tere kinderzieltjes te beschermen, alle posters van de gevel van De Grote Broek laten verwijderen en de site van het gelegaliseerde krakerspand offline gehaald.

De politie stelde de voormalige krakers gisteren om 4 uur een ultimatum. De poster moest binnen 60 minuten van de site verdwenen zijn. Hier werd geen gehoor aan gegeven, waarna het Openbaar Ministerie in Arnhem de internetprovider beval de site uit de lucht te halen. Vervolgens werden ook de posters van de gevel van De Grote Broek verwijderd. Volgens een persbericht van het OM is er op deze wijze gehandeld omdat de poster beledigend is voor de Koningin.

Vanuit anarchistische hoek is furieus gereageerd op de actie. Er wordt opgeroepen tot solidariteit, totale anarchie en tot het ophangen van de koningin.

Zie hieronder de controversiele poster.

Update: Inmiddels is de site weer online. Slechts een bericht op de homepage en een bravere poster herinneren aan de commotie van de afgelopen dagen. In het bericht leggen de gebruikers van De Grote Broek uit dat ze slecht werden geïnformeerd door justitie en daarom niet meteen actie ondernamen. Daarnaast zetten ze hun vraagtekens bij het beleid van het OM: 'Belangrijk is dat het OM in dezen een paardenmiddel heeft ingezet om een kleine, eenvoudige afbeelding van het internet af te krijgen. Het roept de vraag op hoe gemakkelijk dit soort middelen van censuur in de toekomst ingezet gaat worden.'