[UPDATE] Studentes begluurd

Maandagavond is een 35-jarige man opgepakt omdat hij een studente door het raam in haar studentenhuis begluurde en haar vervolgens liet schrikken door op het raam te bonzen. De man is geen onbekende van de politie. Hij wordt al enige tijd in de gaten gehouden en is al vaker gepakt voor gelijksoortige delicten. Hij schijnt studentes zowel op de campus als in studentenhuizen te bespieden.

'Lastig is echter dat iemand niet vastgezet kan worden voor het begluren van vrouwen. De arrestatie maandag is op basis van een APV (Algemeen Plaatselijke Verordening, red.) verricht en hier kan slechts een boete voor worden gegeven', licht de woordvoerder van politie Gelderland-Zuid toe.

Toch is de man momenteel niet op vrije voeten. Meteen na de arrestatie maandagavond is hij opgepakt voor een andersoortig delict, hiervoor zit hij nog vast. De politie benadrukt dat zij hard bezig is om een dossier omtrent de man en zijn zedenzaak op te bouwen, zodat zij hem uiteindelijk door het OM kan laten vervolgen.

Update: De Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) zal via een brief de 1012 bewoners van studentencomplex Hoogeveldt waarschuwen voor de gluurder. Dit was al besloten voordat de bespieder maandag werd opgepakt en gisteren weer op vrije voeten kwam. Uit de meldingen die de SSHN heeft ontvangen blijkt dat het om dezelfde gluurder gaat als degene die eerder Nijmeegs groen liet verdwijnen. De viezerik is al enkele jaren 'actief', maar zal hopelijk op korte termijn voor langere tijd achter de tralies verdwijnen.