Huisjesmelker zwicht alsnog

De Nijmeegse huisjesmelker Emmy van der Tol, die dit jaar de prijs voor Huisjesmelker van het Jaar won, zwicht alsnog voor de druk en gaat haar panden opknappen. Dat schrijft SP-jongerenorganisatie ROOD op haar website.

Van der Tol staat al lange tijd bekend als vervelende verhuurder. De bewoners van het slecht onderhouden pand aan de Kerkstraat 95 in Nijmegen werden naar eigen zeggen jarenlang geïntimideerd en uitgebuit. Een eerder ultimatum dat de studenten stelden werd niet gehonoreerd, mede op basis daarvan werd Van der Tol uitgeroepen tot Huisjesmelker van het Jaar 2012.

Nu heeft ze aangekondigd de situatie aan de Kerkstraat te verbeteren. In de komende tijd wordt de brandveiligheid van het pand verbeterd en zullen kapotte kookplaten worden vervangen. Tevens zal de vloer in de gemeenschappelijke ruimte worden opgeknapt. ROOD-woordvoerder Tatum Postema is in ieder geval tevreden. 'Het is een overwinning dat Van der Tol nu haar verantwoordelijkheid als huisbaas neemt en de panden gaat opknappen. Het blijft echter jammer dat ROOD een verkiezing moet organiseren om een huisbaas te motiveren veranderingen aan te brengen.'