12,5 miljoen voor vijfde station Nijmegen

Waarom vier treinstations in Nijmegen, als het er ook vijf kunnen zijn? Dat moet het bestuur van Stadsregio Arnhem Nijmegen hebben gedacht toen zij afgelopen week 12,5 miljoen reserveerde voor de bouw van het nieuwe station De Goffert. Dit vijfde station komt naast het Goffertpark te liggen, bovenop het viaduct aan de Neerbosscheweg.

Nu de financiën rond zijn kan het station eind 2014 klaar zijn, aldus Prorail. Als zij echter hun gebruikelijke stiptheid hanteren, is de kans groot dat ook dit project vertraging zal oplopen. De gemeente Nijmegen heeft in ieder geval wel haar les getrokken uit het verleden, zij houdt 1 miljoen achter mochten de kosten hoger uitvallen.

Uit onderzoek van NS blijkt dat het station De Goffert dagelijks door drie- tot vierduizend treinreizigers gebruikt zal worden. Waar deze personen vandaan moeten komen is de grote vraag, aangezien station Dukenburg op een kilometer afstand ligt. Met daarnaast verschillende buslijnen met bijbehorende haltes in de omgeving lijkt deze investering weggegooid geld. Geld dat beter had kunnen worden geïnvesteerd om de chaos in de Heyendaalshuttle op te lossen.