Ongeluk legt busvervoer naar de uni plat

Het busvervoer van en naar de universiteit heeft vanmiddag enige tijd stilgelegen. Rond kwart over drie vanmiddag botste een bus frontaal op een jonge vrouw op de Campusbaan ter hoogte van bushalte Spoorkuil.

‘Ze werd echt hard geschept. Ik hoorde opeens een knal, toen ik keek lag ze op de grond en kermde ze ontzettend hard. Ik dacht bij mezelf: ''O, nee. Als het maar niet over is''', zo vertelt Christiaan Melchus, tweedejaars Bedrijfskunde, die in de stilstaande bus aan de overkant het ongeluk zag gebeuren. 'Het meisje stapte uit bij de bushalte waarna ze via de achterkant van de bus wilde oversteken. Vervolgens werd ze door de tegemoetkomende bus geschept. Binnen enkele minuten was de ambulance aanwezig en werd het meisje afgevoerd.'

Al snel na het ongeluk werd het terrein afgezet en werd het naderend verkeer verzocht een andere weg te nemen. Inzittenden van verschillende bussen moesten de meters naar het station of uni te voet afleggen. Het duurde enige tijd tot de bussen weer konden rijden. Hoe het met de vrouw gaat, is nog niet bekend.