Steeds meer steun voor aanpakken Maaslijn

veoliaokeoleoleAl jarenlang is het een zooitje op de spoorlijn tussen Nijmegen een Roermond, ook wel bekend als de Maaslijn. Te korte boemeltjes van Vee-olia zorgen iedere ochtend en met name in het begin van het collegejaar voor overvolle treinen met spoorstudenten die naar college willen.

Het was zelfs zo erg dat er een paar jaar geleden extra bussen werden ingezet om het probleem nog enigszins dragelijk te maken. Daarna werd ook door de verschillende instanties ingezien dat het veevervoer menselijker moest en kwam er een lobby van de provincie Limburg in Den Haag voor een uitbreiding van de spoorlijn.

Die lobby lijkt nu steeds groter te gaan worden. Ook het bedrijfsleven uit Nijmegen en omstreken steunt het plan voor elektrificatie van de Maaslijn nu. Zo'n honderd bedrijven hebben bovendien een beroep gedaan op de gemeente Nijmegen en Stadsregio Arnhem Nijmegen om zich aan te sluiten bij de lobby van de provincie Limburg, zodat er eindelijk een eind kan komen aan dit horror ochtendritueel voor veel studenten.