Groenlinks wil fietsen in Keizer Karelgarage

Dat er in de fietsenstallingen rond het Nijmeegs Centraal Station chaos heerst, is al langer duidelijk. Omdat er te weinig stallingsruimte is, worden veel tweewielers verkeerd geparkeerd en vervolgens meegenomen door de fietsenpolitie AFAC.

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad oppert nu om fietsenrekken te plaatsen in de nabijgelegen Keizer Karelgarage. In eerdere ontwerpen van de garage waren deze stallingen ook opgenomen, maar deze werden later geschrapt wegens een verondersteld gebrek aan ruimte voor auto's.

In plaats daarvan zouden er vierduizend plekken komen in het gebouw komen waar onder andere het nieuwe Doornroosje wordt gevestigd . Nu de bouw van dit pand nog een tot twee jaar op zich laat wachten, is er een dringend tekort ontstaan aan fietsenrekken, zo stelt fractievoorzitter van GroenLinks Noël Vergunst. Als tijdelijke oplossing stelt hij voor honderden plekken te plaatsen in de Keizer Karel garage.

Vergunst vraagt zich bovendien af wat de effecten zijn van de afschaffing van het gratis reisrecht. 'Wellicht nemen studenten na de afschaffing vaker de fiets in plaats van de Heyendaalshuttle en ontstaat er op die manier nog meer vraag naar fietsenrekken.'