[UPDATE] ANS is van de HAN?

'ANS is het magazine voor alle studenten in de stad Nijmegen. Die studenten studeren doorgaans aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Dit magazine gaat echter nauwelijks over de hogeschool, maar bespreekt vooral studentenzaken in het algemeen.' Eerst dachten we aan een grap, maar studenten.net heeft ANS daadwerkelijk doodleuk in het lijstje '11 hogeschoolbladen op een rij' gezet. Wat bewoog redacteur Wigger tot deze daad? Is dit een represaille voor de terugkerende grappen over de HAN-scholieren? Of zijn artikelen over de universiteit zoals Het Laatste Oordeel hem ontgaan?

'Erg opmerkelijk is dat de hogeschool zelf wel erg weinig aan bod komt in het magazine. Dat is overigens helemaal niet erg, want op die manier blijft er meer dan genoeg ruimte over voor interessante verhalen voor studenten. Blijkbaar voelt de school de behoefte niet om zich te profileren via het magazine en laten ze de studenten lekker hun gang gaan met het blaadje.' Een hbo'er die verbanden legt, dat dan weer wel. De HAN heeft dus niet de behoefte zich te profileren via ANS. Mochten ze dat toch willen, voor advertenties kunt u mailen naar stichtingmultimedia@gmail.com.

Wij gaan er maar vanuit dat dit niets meer was dan een noodkreet van een verwarde scholier, die smacht naar een hogeschoolblad met inhoud. Geen zorgen, Wigger: in onze volgende redactievergadering zullen we het maken van een HANS overwegen.

Update: Na een vriendelijk doch dringend mailtje is ook bij studenten.net de boodschap doorgedrongen dat ANS geen hogeschoolblad is. Inmiddels zijn we gecopy-paste naar een lijstje universiteitsbladen en is iedere 'hogeschool' door 'universiteit' vervangen. Studenten in Nijmegen studeren nu doorgaans aan de Radboud Universiteit. Beter, maar nog niet goed: ANS is geen universiteitsblad, dat is VOX. Nog een keer proberen dus, we komen er wel.