Onderzoek naar fietsenstalling in Keizer Karelgarage

Het vaststellen van een locatie voor een tijdelijke fietsenstalling blijkt net zo’n eindeloze bezigheid te zijn als het vinden van een plek om je fiets te dumpen op het centraal station. De gemeente gaat nu onderzoeken of het mogelijk is om een fietsenstalling te realiseren in de Keizer Karelgarage.

Afgelopen woensdag stemde de gemeenteraad in met het voorstel van GroenLinks om een dergelijk onderzoek te starten. Bij de bouw van de garage werd al rekening gehouden met de mogelijkheid om in een later stadium fietsenstallingen te realiseren. Daar werd vanaf gezien doordat er bij het nieuwe Doornroosje genoeg plekken worden gerealiseerd. Door het groeiende tekort aan fietsenrekken wil de raad nu toch kijken naar de mogelijkheid voor extra plaatsen in de nieuwe parkeergarage.

Lang niet iedereen is blij met het nieuwe onderzoek. Mark Buck, student en actief binnen het CDA in Nijmegen, spreekt van symboolpolitiek. ‘Het nieuwe onderzoek kost alleen maar geld en leidt tot niets.' Omdat bij de nieuwe locatie van Doornroosje vierduizend stallingen worden gerealiseerd, is er volgens Buck slechts sprake van een tijdelijk probleem. 'Voordat het hele onderzoek klaar is en er daadwerkelijk een besluit is genomen, ben je alweer maanden verder. Een stalling in de Keizer Karelgarage kost teveel geld dat ook weer ergens anders vandaan gehaald moet worden. Daarnaast laat de wethouder al onderzoeken of het mogelijk is om een tijdelijke fietsenstalling te realiseren achter Metterswane. Dat is een veel goedkopere en betere oplossing', aldus Buck.