Nijmegen krijgt nachtwinkels

Je huisfeest nog voor middernacht moeten stopzetten omdat een bezopen gast je volledige voorraad Schultenbräu van het balkon geflikkerd heeft? Dat wordt in de loop van dit jaar waarschijnlijk verleden tijd. D66-gemeenteraadslid Kristie Lamers wil de winkeltijdverordening in Nijmegen aanpassen zodat avond- en nachtwinkels mogelijk worden. Volgens de Gelderlander is er brede steun bij de fracties voor dit initiatief en dus kunnen Nijmeegse studenten zich alvast verheugen op zomeravonden in het Kronenburgerpark met een constant aangevulde drankvoorraad.

Dat is natuurlijk heel goed nieuws, maar waarom komt de gemeente nu pas met dit idee? 'We hebben natuurlijk te maken met ondernemers die het wel moeten willen uitvoeren', vertelt Lamers via de telefoon. 'Nu heeft zich echter een ondernemer gemeld die een dergelijke winkel wil openen.' Volgens Lamers zal het gaan om winkels waar met name eet- en drinkwaren te koop zijn.

Lamers zal haar voorstel vanavond doen, waardoor het een onderdeel zal worden van een breed pakket aan maatregelen om de economische positie van de binnenstad te versterken. Vanaf wanneer kunnen studenten dan tot diep in de nacht hun studiebeurs omzetten in gerstenat? Lamers: 'De ambitie is om het pakket in het voorjaar door te voeren. Deze zomer is de wetgeving er hopelijk klaar voor, het is dan wachten op de eerste ondernemer die ermee aan de slag gaat.'