Februari-ANS: over stroperige netwerken en studeren als grand tour
De afbeelding hiernaast moet iedere student en medewerker op de RU bekend voorkomen. Slecht internet is een vervelend, praktisch probleem op de universiteit. Waar je zou verwachten dat de universiteit anno 2013 haar ICT-zaken goed voor elkaar heeft, blijkt dat lang niet altijd het geval.
De Gebruikersdienst ICT heeft vooral geen idee wat de student wil. En als dat eenmaal bekend is, duurt het lang voordat het wordt geïmplementeerd. De eisen zijn volgens USR-voorzitter Patrick Verleg niet zo lastig: 'Als je studenten vraagt wat ze willen is dat een goed draadloos netwerk en bijvoorbeeld keuze uit meerdere browsers, zoals Firefox en Chrome.' Een aankomende reorganisatie moet de communicatie verbeteren, maar die is pas in 2015 afgerond. Tot die tijd moet de communicatie met de student worden verbeterd.
Auteur Ronald Giphart heeft in ieder geval geen probleem met communiceren. Hij schrijft op dit moment samen met zijn lezers een feuilleton in de Volkskrant. In ANS vertelt hij over zijn visie op literatuur, het schrijverschap en het studentenleven: 'Ik houd van het idee van een grand tour, het verschijnsel dat stamt uit de Renaissance. Rijke jongeren werden door hun ouders naar Italië gestuurd om schilderijen te bekijken, mensen te ontmoeten en colleges te volgen. Ze kwamen terug als rijker mens, verrijkt met kunst en cultuur. Het was een langgerekte ontgroening van drie jaar. Ik vind dat studeren zo'n grand tour zou moeten zijn.'
Verder in de februari-ANS onder andere een interview met de kroonprins van GroenLinks, Jesse Klaver, over de koers van de groene partij, een reportage over de voor- en nadelen van complementair geld, een avondje hossen met De Sjonnies uit Nijmegen en een beoordeling van het college van Tandheelkundige drs. A. de Rijk.
Lees hier alle artikelen van uit de februari-ANS of bekijk hier het .pdf-bestand.