Enquête maakt ICT-wensen studenten duidelijk

'Als je studenten vraagt wat ze willen is dat een goed draadloos netwerk en bijvoorbeeld keuze uit meerdere browsers, zoals Firefox of Google Chrome.' Patrick Verleg, voorzitter van de Universitaire Studentenraad (USR) zei het al het artikel over de ICT-voorzieningen in de februari-ANS. De resultaten van een ICT-enquête lijken deze uitspraak te bevestigen.

Halverwege december startte de USR een enquête onder studenten met de vraag wat er nog beter kan aan de ICT-voorzieningen op de campus. De resultaten (.pdf) zijn inmiddels bekend en wat blijkt: studenten ergeren zich veelal aan trage computers, falend wifi en het ontbreken van browsers als Firefox of Google Chrome op de computer.

De vragenlijst is echter ingevuld door slechts 360 studenten, kun je het resultaat dan wel serieus nemen? 'Ja', zegt Verleg. 'Hoewel we er geen zwaar normatief of wetenschappelijk oordeel aan kunnen geven, wordt wel duidelijk wat zoal klachten en suggesties van studenten zijn.' Verleg heeft de resultaten doorgegeven aan de Gebruikersdienst ICT en wacht nu op de evaluatie. 'En dan hoop ik vooral dat ze de software op de computers snel aanpassen.'