Oud-bestuursvoorzitter UMC graaide 'slapend' door

Dat het UMC St. Radboud torenhoge salarissen heel normaal vindt, wisten we al. Het wordt echter nog bonter. Emile Lohman, oud-bestuursvoorzitter van het UMC St. Radboud, kreeg na zijn vertrek tonnen voor 'advieswerk' bij het ziekenhuis terwijl hij dit werk niet eens deed. Dit valt te lezen bij De Gelderlander.

Lohman vertrok in oktober 2011 en kreeg in de periode tot november 2012 in totaal nog 652.000 euro van de universiteit. Dat bedrag bestond uit een doorlopend salaris en 30.000 euro per maand voor advieswerk. Wat blijkt: Lohman gaf helemaal geen advies meer en graaide dus, zonder iets te doen, in dertien maanden 390.000 euro bij elkaar.

De Stichting Katholieke Universiteit, die toezicht houdt op het beleid van de RU en het UMC, heeft geprobeerd de uitbetaling van die bedragen tegen te houden, maar het bleek niet mogelijk om onder de afspraken uit te komen. De Ondernemingsraad is verbaasd en wil weten wat er precies loos is. Saillant detail: de universiteit heeft veel mensen moeten ontslaan met een sobere vetrekregeling. En leg dan maar eens uit waarom een oud-bestuursvoorzitter wel tonnen mocht binnenharken.