[UPDATE] Nieuwe fietsenstalling veroorzaakt woestijn

Meer plaatsen om je fiets te stallen, dat is de bedoeling van de nieuwe fietsenstalling ten oosten van de Erasmustoren. Momenteel veroorzaakt de aanleg van de stalling, waar afgelopen vrijdag een start mee is gemaakt, echter voor minder in plaats van meer fietsruimte. Door harde wind dit weekend zijn grote hopen zand van de bouwput naar de ruimte voor het Gymnasion verplaatst. De rekken die hier normaal opvang bieden aan menig studentenfiets, zijn verzonken in de nieuwe campuswoestijn.

Carel Bolt van het Universitair Vastgoed Bedrijf (uvb) bevestigt dat de zandstorm voor overlast heeft gezorgd. 'De aannemer is hierop aangesproken en de zandhopen worden nu opgeruimd. Hopelijk is vandaag nog alles verdwenen.' Daarvoor is het ook te hopen dat de wind, die nu nog steeds fietsers op de Heyendaalseweg zandstraalt, gaat liggen.

De fietsenstalling is naar verwachting binnen een maand klaar, waarna er ruimte zal zijn voor 150 extra fietsen. Wij hopen vooral dat alle ANS-redacteuren tegen die tijd ook weer zonder vervoer per kameel het kantoor kunnen bereiken.

UPDATE 14:45: De stoep voor het ANS-kantoor, dat zich ook onder het Gymnasion bevindt, begint te lijken op het decor van een Indiana Jones-film. Op het moment is een handvol zandscheppers bezig met het verplaatsen en opslurpen van de bergen zand.

Carel Bolt heeft ons toevertrouwd dat het gaat om zo'n veertig kubieke meter zand. 'Vrijdag waren drie vrachtwagens met ieder een vracht van 22 kuub aangevoerd, toen we vanmorgen op locatie waren, bleek een aanzienlijk deel verdwenen.' Bij het uvb staan ze zelf ook een beetje te kijken van het inschattingsvermogen van de aannemer. Blijkbaar hebben ze het weerbericht niet vooraf bekeken.

Het zand dat wel netjes is blijven liggen in de fietsenstalling, is uit voorzorg gegierd.