Lustrumfestiviteiten met sportdag geopend

Met de start van de sportdag zijn vanmiddag de lustrumfestiviteiten officieel geopend. Ondanks het aanbidden van een Indiaanse weergod door een hoogleraar Aziatische religies was de sfeer door de miezerende regen toch een beetje bedrukt.

In vol sportornaat benadrukte rector magnificus Bas Kortmann in zijn openingsspeech vooral de Olympische gedachte bij de aanwezige menigte. De vele mannen en vrouwen van middelbare leeftijd in strakke trainingspakken werden gemaand niet ten koste van alles te willen winnen. 'Wie het hardst zijn best doet valt uit de toon, pret hebben is het allerbelangrijkste vandaag.'

De openingsact van de finalisten van So You Think You Can Dance moest de sfeer erin brengen, maar de deelnemers van de sportdag keken het geheel nogal gezapig aan. De moves bij de Zumbawarming-up waren een stuk minder intimiderend, hierbij kwamen de voetjes van de vloer. De sporters kunnen zich opmaken voor een vier uur durende sportdag waarbij onder andere levend sjoelen, Segway-rijden en paaldansen op het programma staan.

De komende week zijn er nog meer activiteiten georganiseerd voor het lustrum. Na de sportdag vindt het veelbesproken Radboud Rocks plaats en volgende week donderdag staat TEDxRadboudU op het programma.