Nijmegen op het nachtnet?

Nijmegen moet eind 2015 op het nachtnet zijn aangesloten. Nee, nu echt. De Stadregio Arnhem-Nijmegen heeft opnieuw een voorstel ingediend, meldt De Gelderlander.

De aansluiting op het nachtnet is een langgekoesterde wens van de gemeente Nijmegen. Via een intensieve lobby wilde een unanieme gemeenteraad in 2008 ervoor zorgen dat er tot diep in de nacht treinen zouden vertrekken vanaf het centraal station. Door tegenstribbelende provinciebestuurders ontspoorde het plan. Ook twee jaar later ontbrak het aan voldoende politieke steun vanwege te hoge onderhoudskosten en het garanderen van de veiligheid.

De NS en het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt nu gevraagd om het voorstel in overweging te nemen. Eerder deze maand startten de lokale jongerenafdelingen van GroenLinks en D66 ook al een online petitie waarin werd opgeroepen om 's nacht treinen te laten rijden. De nieuwe lobby moet ervoor zorgen dat Nijmeegse feestvierders en nachtbrakers zeker tot 2025 in de kleine uurtjes op de trein kunnen stappen.