Studenten niet welkom in Nijmeegse straat

Bewoners van de Leeuwstraat in Nijmegen hebben de handen recentelijk ineengeslagen om te voorkomen dat een van de huizen in de straat wordt omgebouwd tot studentenhuis. Een huisjesmelker heeft het huis gekocht en wil er 6 losse kamers in maken zonder gemeenschappelijke woonruimte. Via Omroep Gelderland laten de bezorgde bewoners weten dat de huizen nogal gehorig zijn en dat ze vrezen voor overlast, vanwege het afwijkende leefritme van de studenten. Op Facebook zoeken de bewoners naar meer steun.

Dit zijn niet de eerste geluiden binnen Nijmegen die pleiten voor het aan banden leggen van omzetting van gezinswoningen naar kamerbewoning.

De bezwaarschriften die op dit moment bij de gemeente liggen zijn niet zozeer gericht tegen de studenten, maar wel tegen de huisjesmelker. De bewoners vechten tegen het omzetten van de woonfunctie van het huis, de eengezinswoning zal een veel intensievere bewoning krijgen. Op 7 augustus vindt de hoorzitting plaats, dan zal blijken wat er gaat gebeuren met het huis.