'Hopelijk blijven de Hoogeveldt-tradities bestaan'

Gistermiddag bleek dat de Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen (SSHN) een gangfeestje op Hoogeveldt heeft verboden. ANS sprak met Lisanne van Eersel, een van de teleurgestelde organisatoren van het beruchte gangfeestje: ‘We hebben echt pech gehad’.

Er waren zo’n honderd feestvierders uitgenodigd, allemaal vrienden van de bewoners van gang 84. Het zou een groot, besloten feest worden, waarbij iedereen vijf euro aan de deur zou betalen. Van Eersel: ‘We hadden een gastenlijst opgesteld en er is van tevoren veel gesproken over veiligheid. Je wil natuurlijk dat het goed gaat. Het was trouwens ook niet de eerste keer dat we een feest organiseerden, in het verleden hebben we nog nooit problemen gehad.’

Het bier was al ingeslagen, licht en geluid stonden paraat en de omringende gangen waren gewaarschuwd: op donderdag 10 oktober kon er wel eens wat geluidsoverlast zijn. Voor de zekerheid werden briefjes opgehangen om andere studenten in het complex te waarschuwen. Een van die briefjes werd door de complexbeheerder gezien en hij hing al snel aan de telefoon. 'Tsja, het feest mocht absoluut niet doorgaan. Hoogeveldt is flink verbouwd en er kunnen uithuiszettingen volgen als we het wel door lieten gaan. Daar schrik je dan wel van. We wilden gewoon iets leuks doen, we zouden waarschijnlijk zelfs verlies hebben gemaakt’. Voor de initiatiefnemers bleef het daar niet bij, ze moesten op het hoofdkantoor van de SSHN langskomen. In dat gesprek vertelden de organisatoren dat ze zich aan alle regels hebben gehouden. Er is niet geflyerd, het was een besloten en niet commercieel feest, maar woensdag bleek dat de directie het toch niet zag zitten: het feest mocht niet doorgaan.

Tijdens het overleg bleek ook dat feestjes met maximaal 25 studenten nog toelaatbaar zijn. Volgens van Eersel waren de gangbewoners daar niet van op de hoogte: ‘Dat wist dus helemaal niemand en is ook nooit door de SSHN verteld. Er schijnt tweeënhalf jaar jaar geleden een brief te zijn verstuurd vanuit de SSHN aan alle bewoners van Hoogeveldt, daar stond in dat openbare feesten verboden zijn. Maar dit was dus helemaal geen openbaar feest, we wisten precies wie er zouden komen.'

Of Lisanne van Eersel binnenkort weer een feestje zal organiseren, durft ze nog niet te zeggen. ‘We gaan eens kijken hoe het beleid van de SSHN zich doorzet. Hopelijk blijven de Hoogeveldt-tradities bestaan'.