Bijna 2000 studenten donateur van SNUF

De Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds (SNUF) heeft 1.950 studenten die donateur zijn door middel van het studentlidmaatschap. SNUF houdt zich bezig met het de ondersteuning van het actieve studentenleven. Dat gebeurt door het verlenen van reisbeurzen, subsidies aan studentenorganisaties en renteloze leningen aan studenten met financiële problemen.

Het studentenleven wordt voor een groot deel ondersteund door fondsenwerving onder alumni. Daarnaast is ruim twee jaar geleden het studentlidmaatschap ingevoerd zodat ook studenten het studentenleven kunnen ondersteunen. Voor 8,50 euro per jaar heb je al zo'n lidmaatschap en je kunt zelf aangeven welke studentenorganisatie jouw geld krijgt. Je kunt er ook voor kiezen dat het besteed wordt aan algemene doelen, zoals reissubsidies. Jeroen Pohlmann, directeur van SNUF: 'Het is mooi om te zien wat we in tweeënhalf jaar tijd hebben bereikt. Onze studentleden zien in dat een actief studentenleven niet vanzelfsprekend is. Daar zijn we best trots op.' Er zijn veel studenten, met name eerstejaars, die aangeven dat hun lidmaatschapsbedrag aan de algemene doelen mag worden besteed. 'Wij zorgen dan uiteraard dat het goed terecht komt. Zo'n 69% heeft aangegeven dat het bij een specifieke organisatie terecht moet komen. Ik hoop dat de deelname verder groeit en het studentlidmaatschap een substantiële bron van inkomsten gaat vormen. Dan creëer je een grote poule van mensen die betrokkenheid laten zien. '

In de Algemene Studentenenquête is dit jaar extra aandacht voor SNUF en de bekendheid van het studentlidmaatschap. Ook studentlid worden? Het kan via hun website.

Binnenkort verschijnt op deze website een drieluik over fondsenwerving door universiteiten.