Droog brood voor studenten

Als onderdeel van de ludieke acties tegen het leenstelsel deelde StufiRecht vandaag voedselbonnen uit aan studenten van de RU en de HAN. Door het aanbieden van een lunch proberen zij de aandacht op effecten van het leenstelsel te vestigen.

Wie een gratis voedselbon heeft kunnen bemachtigen, hoeft geen luxe lunch te verwachten. In de pauze is de bon op het Erasmusplein en de Kapittelweg in te leveren tegen water, thee en droog brood. 'De gemiddelde studieschuld zal door het leenstelsel oplopen tot maar liefst 50.000 euro. Dat gaan studenten voelen in hun portemonnee', aldus Anand Soni van StufiRecht. Door het leenstelsel zullen studenten volgens het actiecomité op droog brood komen te zitten.

StufiRecht heeft tijdens de Open dag van afgelopen zaterdag ook flyers uitgedeeld aan ouders en scholieren, die vooral de ouders fanatiek verzamelden. 'Je merkt steeds meer dat de bereidheid ontstaat om naar het Malieveld af te reizen. De demonstratie gaat steeds meer leven', aldus Soni.

Tot de grote demonstratie op het Malieveld staan er volgens Soni geen acties meer op het programma. 'Met posters en reclame gaan we de demonstratie op 14 november nog wel promoten. We proberen nu zoveel mogelijk studenten op te roepen om deel te nemen aan de demonstratie.'