'Onderwijs en onderzoek geen slachtoffer bezuinigingen RU'

De plannen van het kabinet Rutte leiden tot 21 miljoen aan bezuinigingen op de RU in de komende jaren. Volgens Willem Hooglugt, woordvoerder van het College van Bestuur (CvB), zullen de bezuinigingen niet ten koste gaan van onderwijs en onderzoek. Daarnaast zal het vaste aantal arbeidsplaatsen voorlopig behouden blijven, het CvB snijdt liever in de 'extra's' van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een deel van het geld zal gehaald worden uit het stopzetten van subsidies met een tijdelijk karakter en de subsidies op parkeren en catering. Het CvB denkt zeven miljoen te kunnen besparen door een strakkere begrotings- en budgetdiscipline te voeren. Er hoeft dan minder te worden gereserveerd voor incidentele tegenvallers. Het Academisch Schrijfcentrum hoeft voorlopig niet meer te rekenen op de tijdelijke financiering die ze nu ontvangen, deze wordt niet verlengd. Alle werknemers zullen vanaf 2012 een beetje inleveren: de kerstpakketten zitten er de komende jaren niet meer in.

Een derde van het te bezuinigen bedrag is afkomstig uit efficiƫntiemaatregelen van de afgelopen jaren. Dit deel was eigenlijk bedoeld voor onderwijsintensivering in de bachelorfase. Wordt het onderwijs zo niet toch slachtoffer van de bezuiniging?