[UPDATE] 'De introductie wordt korter'

Eerder schreven we al een leadstory over de voor- en nadelen van de lange Nijmeegse introductie. Waarschijnlijk krijgen de critici van de tien dagen durende zuipmarathon hun zin. Vanmiddag kwam het gerucht in de wereld dat de introductie wordt ingekort tot acht dagen. Vooralsnog zijn hier slechts ongefundeerde berichten over verschenen, maar dat er iets staat te gebeuren, is zeker. Als de plannen doorgaan zoals ze nu lijken te zijn, komen de maandag en de dinsdag na het introductieweekend te vervallen.

Sigrid van de Berg, coördinator van de introductie aan de RU, is op dit moment niet bereikbaar voor commentaar. Zodra zij de berichten kan bevestigen, zal duidelijk worden wat er waar is van de inkorting van de feestvreugde.

Update: Het Samenwerkings Overleg Faculteitsverenigingen (SOFv) bevestigt het gerucht dat de introductie korter wordt. Het College van Bestuur (CvB) heeft dit vorige week besloten, blijkt uit een bericht van Dienst Studentenzaken. De tweede maandag en dinsdag komen inderdaad te vervallen. Omdat RU in Town wordt verplaatst naar de dinsdag, zullen er volgend jaar nog maar twee in plaats van drie sportdagen zijn, op woensdag en donderdag. Ook het Slotfeest moet eraan geloven. Ook de Faculteit der Managementwetenschappen brengt het bericht naar buiten (met het vernieuwde raamprogramma voor de komende intro).

Update: De Universitaire Studentenraad (USR) is niet blij met het besluit van het CvB om de introductie te verkorten. Vandaag vond een interne USR-vergadering plaats waarin het standpunt is bepaald. Loeke Salemans, voorzitter van de studentenraad: 'We vinden het erg jammer dat de mening van de USR niet is meegenomen. Er heeft vooraf wel overleg met het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen en het SOFv plaatsgevonden, maar niet met ons.' Daarnaast maakt Salemans zich zorgen over de profilering van verenigingen. 'Door de inkorting van de introductie krijgen studie- en studentenverenigingen veel minder tijd om zich te laten zien bij de eerstejaars. Dat moet nog wel goed afgestemd worden.'