RU kiest voor ander bier

Belangrijk nieuws vanaf het Facilitair Bedrijf (FB). Vanaf 1 januari is het standaard pilsje op de RU van Grolsch, waar dat voorheen altijd van Heineken kwam. Dat meldt nultweevier.nl.

Navraag bij Anton van Looijengoed, afdelingshoofd Retail & Catering, leert dat dit niet de enige verandering is. Ook Brand verdwijnt, 'want dat hoort bij Heineken', aldus Van Looijengoed. In plaats daarvan kiest het FB nu voor Grolsch en Gulpener, de prijs van een pilsje blijft hetzelfde. Reden voor de verandering is het nieuwe aanbestedingstraject, waarbij Grolsch als beste uit de bus kwam. Bovendien gaat Grolsch duurzamer te werk. Voorheen werd het bier altijd vanaf De Refter naar het Cultuurcafé gepompt, nu wordt er een systeem in het Cultuurcafé gebouwd.

In de eerste week van januari wordt alles in gereedheid gebracht door brouwer uit de Achterhoek, later komt er een actie met studenten om te vieren dat er Grolsch en Gulpener uit de tap komt. Wat is dat voor actie? 'Daarover moeten we nog in overleg met Grolsch, maar waarschijnlijk bieden zij een paar gratis fusten aan voor studenten.'