Beveiliging RU ziet heil in lokfiets

Vorige week berichtten we al over de fietsendieven die de campus terroriseren. Om de bandieten een halt toe te roepen wil de beveiliging van de RU maatregelen nemen en is ze in gesprek met de politie over het plaatsen van lokfietsen.

'Met name op plekken waar nog geen bewaakte fietsenstalling is, wordt nu veel gestolen en aan de werkwijze te zien lijkt het erop dat dit door veelplegers gebeurt. Juist op die plekken kunnen we dan af en toe zo'n fiets plaatsen', zegt beveiliger René van der Heijden. De meldkamer in Nijmegen krijgt door het ingebouwde GPS-systeem een melding als de tweewieler wordt meegenomen, waarna oom agent er direct achteraan kan. 'Dan kan de politie dus ook iemand op heterdaad betrappen en aanhouden, die bevoegdheid hebben wij niet', aldus Van der Heijden.

Of de lokfiets ook daadwerkelijk zijn intrede doet op de campus is nog even de vraag, maar zie jij binnenkort een opvallend degelijke fiets met dito slot staan tussen de wrakken van je medestudenten, dan kun je het beter laten om die te nemen.