UB verruimt openingstijden

We begonnen het geloof dat het ooit zou gebeuren te verliezen, maar het is dan eindelijk toch zo ver. De Centrale bibliotheek gaat langer open. Dit deelde het College van Bestuur zojuist mee in de Gezamenlijke Vergadering.

Vanaf half mei is de UB tijdens tentamenweken op maandag tot en met donderdag tot middernacht open, op vrijdag tot 22.00 uur. In de weekenden sluit de UB haar deuren om 20.00 uur. Dat klinkt misschien als een kleine stap, maar met zo'n twintig tentamenweken per jaar zet het wel zoden aan de dijk. De verruiming is niet definitief, het gaat om een proefperiode van twee jaar.

Al jaren wordt er door studenten om ruimere openingstijden gevraagd, maar het CvB gaf telkens maar mondjesmaat toe aan die wens. Grootste obstakel: er was geen geld. Onlangs werd met de Nacht van de UB nog maar eens aandacht aan het onderwerp besteed en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. De benodigde 85 duizend euro per jaar is gevonden en dus kan er binnenkort tot middernacht worden gestudeerd.