RU krijgt spin-off van College Tour

De RU krijgt haar eigen versie van het populaire televisieprogramma College Tour. Onder de naam Radboud Tour moeten in de komende periode spraakmakende gasten worden geïnterviewd door studenten op de RU.

Initiatiefnemers zijn studievereniging SPiN en het onderzoeks- en adviesbureau Plan to Behaviour, wat de indruk wekt dat het vooral om een activiteit voor psychologen in spe gaat. De eerste gast is dan ook een Volkskrant-columnist Malou van Hintum. Zij schrijft veel over de psychiatrie. 'Mijn bedoeling is om het breder op te zetten en het moet toegankelijk worden voor alle studenten', zegt Etienne Kreutzer, organisator en interviewer van Radboud Tour. 'Ik hoop dat we minimaal een keer in het kwartaal een Radboud Tour kunnen organiseren met spraakmakende gasten en dat we op lange termijn ondersteuning kunnen krijgen vanuit de RU.

Overigens wil Kreutzer de vergelijking met de succesformule van College Tour nog niet maken. 'Dan gaan mensen vast van alles van ons verwachten wat we niet waar kunnen maken, dat is niet de bedoeling.' Wellicht kunnen we dus in de toekomst spraakmakende Nederlanders verwachten aan de RU. Aan jullie om een eerste inzet te geven: wie moet er zeker plaatsnemen bij Radboud Tour?