Faculteiten koppelen cursus- en tentameninschrijving

In januari heeft de Universitaire Studentenraad (USR) het College van Bestuur (CvB) verzocht om de vakinschrijving te koppelen aan de tentameninschrijving. Het lijkt er nu op dat het op een groot deel van de faculteiten gelukt is.

Bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen, de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen en een groot deel van de Medische faculteit wordt de curusinschrijving al gekoppeld aan de tentameninschrijving waardoor je automatisch ingeschreven staat voor de eerste tentamengelegenheid. Als je niet wilt of kunt deelnemen aan het tentamen, moet je jezelf 7 dagen voor het tentamen uitschrijven via Osiris. Doe je dit niet, zal er een ‘Niet Deelgenomen (ND)’ verschijnen als resultaat. Binnenkort zullen Tandheelkunde en de Faculteit der Letteren volgen.

Bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is er vooralsnog geen sprake van een koppeling. Bij de Faculteit der Managementwetenschappen en Rechtsgeleerdheid is het nog onduidlijk of inschrijvingen worden gekoppeld.