RU grijpt wederom net naast Sustainabul

De RU is de op twee na duurzaamste hoger onderwijsinstelling van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse SustainaBul-ranglijst over duurzaamheid en transparantie over duurzaam beleid van hoger onderwijsinstellingen. De Nijmeegse universiteit zakt een plek ten opzichte van vorig jaar. De Wageningen University en de Hogeschool Utrecht blijven de Radboud Universiteit dit jaar voor.

Wie de resultaten bekijkt, ziet dat er eigenlijk maar een punt is waarop de RU slecht scoort: duurzaam voedsel. Hoewel De Refter onlangs is gestart een campagne om over te gaan op 'puurder' en plofkipvrij voedsel, is dit blijkbaar nog niet meegerekend in de SustainaBul van dit jaar. Ook wat betreft het energieverbruik scoort de RU niet bovenmatig goed met een score van 63 procent, de energiemeter tikt jaarlijks ruim 34 miljoen kilowattuur aan.

Hoe dan ook, de RU krijgt met vier andere onderwijsinstellingen nog steeds de 'gouden bul' uitgereikt, waarmee het relatief goed scoort. Benieuwd naar meer details en verbeterpunten voor het duurzaamheidsbeleid van de RU? Lees het in de leadstory Grenzen aan groen.