Verbeterproject wifi op de RU in volle gang

Inmiddels is de start gemaakt voor verbetering van de wifi op de campus van de RU. Voor de aanvang van het nieuwe studiejaar wordt de verouderde hardware in het centrale deel van het draadloze internet vervangen door moderne, waardoor de capaciteit van het internet veel groter wordt.

Projectleider Bert Smeets legt dit uit. ‘Vijf jaar geleden werd 'project wifi' gestart op de campus van de Radboud Universiteit. Wireless internet was toen nog heel nieuw en het was niet zeker of het werd doorgezet. Er is toen een bewuste keuze gemaakt om niet teveel te investeren in deze technologie.’ Ondertussen is wifi bij alle studenten aangeslagen en wordt het tijd voor veel vernieuwing. Smeets: ‘De laatste kamers die nog geen wifi hadden op de campus zijn ondertussen voorzien van draadloos internet. Maar veel docenten geven aan meer videomateriaal te willen gebruiken voor de colleges en steeds meer studenten gaan meerdere apparaten tegelijk gebruiken op de universiteit. Om dit op te vangen is er dringend vernieuwing nodig.’

Volgens het CvB is het belangrijkste om nu de achterstand in te halen. Met de vernieuwingen in het centrale deel kan alle verouderde apparatuur worden verbeterd en kunnen er nieuwe antennes geplaatst worden. Daarmee zal de snelheid en de stabiliteit van het draadloos netwerk verbeterd worden. Over twee jaar moet de achterstand zijn ingehaald.