RU trekt geld uit voor betere mastervoorlichting

De RU investeert de komende tijd 350.000 euro om de mastervoorlichting op orde te brengen. Dat deelde het College van Bestuur afgelopen maandag mee in de Universitaire Gezamenlijke Vergadering (UGV).

De investering komt als reactie op de onlangs bekend gemaakte in- en uitstroomcijfers voor de periode 2009-2011. In 2011 vertrokken 600 studenten naar een andere universiteit toen ze hun bachelordiploma op zak hadden, in 2009 was dit aantal nog 176. Het aantal studenten dat van andere universiteiten naar Nijmegen komt om een master te volgen weegt bovendien niet op tegen de uitstroom.

Tijd voor actie dus, meteen werd er een speciale Masterdag georganiseerd, maar die bleek nogal wat opstartproblemen te hebben. Een speciale commissie onderzoekt nu het probleem en hier zal uit moeten blijken hoe het geld de voorlichting kan verbeteren. Rector Bas Kortmann gaf in de UGV aan 'dat de commissie al een aantal quick wins ziet waar we het komende studiejaar al iets van zullen merken'. Bovendien zou het onderwerp op dit moment zeer hoog op de agenda van alle faculteiten staan, dus het resultaat moeten we binnenkort al zien.