Klimaatonderzoek in de UB

Sinds maandag hangen er in de UB briefjes met de tekst: ‘Hier wordt klimaatonderzoek uitgevoerd’. Het onderzoek wordt door een extern bedrijf uitgevoerd en vindt plaats in alle grote studieruimtes.

Voor het onderzoek zijn twee aanleidingen, vertelt Ferry Soetekouw, projectmanager bij het Universitair Vastgoed Bedrijf (UVB). 'De eerste aanleiding voor het onderzoek is het kijken naar hoe goed of hoe slecht de relatie tussen het klimaat in de UB en de werking van de installaties is.' De andere aanleiding is het feit dat de UB bezig is om te kijken hoe zij de faciliteiten voor studenten kan verbeteren en dan met name hoe het aantal studieplekken uitgebreid kan worden. ‘Als je meer mensen met een computer in een ruimte zet wordt het al snel te warm’, zegt Soetekouw.

Het onderzoek zal drie weken duren. In een hele koude periode zal het onderzoek herhaald worden. De resultaten zullen dus pas in februari geëvalueerd worden. Totdat ook het tweede onderzoek afgerond is, zul je wellicht toch nog af en toe een trui mee moeten nemen naar de UB.

De inmiddels welbekende briefjes