Facilitair Bedrijf: 'vooralsnog geen prijsverhogingen'

In 2014 zullen er 'vooralsnog geen prijsverhogingen' zijn bij het Facilitair Bedrijf, dit ondanks nieuwe bezuinigingen op de restauratieve voorzieningen. Tot 2012 subsidieerde de Radboud Universiteit het Facilitair Bedrijf (FB) met een bedrag van 1,7 miljoen euro. Het College van Bestuur besloot twee jaar geleden dat het FB zelfvoorzienend moest worden. De subsidie werd langzamerhand afgebouwd en in 2014 moet het laatste stukje subsidie ter hoogte van €400.000,- worden ingeleverd.

Deze laatste bezuiniging zal niet leiden tot het verhogen van de prijzen, aldus Gusta Cirkel, directeur van het Facilitair Bedrijf. 'Deze bezuiniging wordt opgevangen binnen ons cluster. Vooralsnog zijn er geen prijsverhogingen. Het enige wat mogelijk zou kunnen wijzigen is de proef  met de studentenkorting die tot eind 2013 loopt'. Vanaf 1 mei kunnen studenten namelijk voor €4,50 een avondmaaltijd krijgen bij de Refter. Aan het eind van dit jaar wordt dit experiment geëvalueerd en worden de reacties gepeild, daarna zal pas blijken of er een vervolg komt.

Jip Mennen, voorzitter van de Universitaire Studentenraad: 'De USR vindt het niet wenselijk als de avondmaaltijd voor studenten weer €5,- gaat kosten. Dat is echt een te hoog bedrag, en dat bleek ook uit de notitie restauratieve voorzieningen van de USR. Studenten zijn de grootste afnemer en vormen een hele belangrijke groep voor het FB.' Mennen geeft ook aan dat er vanuit de USR een commissie wordt ingesteld die de effecten van het experiment gaat bekijken.

Hoe het cluster Facilitair, waaronder ook het Universitair Sportcentrum vallen en het ICT Servicecentrum, de klap van deze bezuiniging wél zal opvangen, is nog niet bekend.