RU start met pilot weblectures

Op aandringen van de Universitaire Studentenraad worden vanaf september op de hele universiteit weblectures ingezet. De RU had dit vorig jaar al aangekondigd, maar tot nu toe was het plan nog niet uitgevoerd. Het inzetten van weblectures gebeurde al bij de Faculteit voor Natuurkunde, Wiskunde en Informatica (FNWI), maar zal nu over de hele campus gebeuren. Het plan is dat uiteindelijk 29 belangrijke collegezalen, bijvoorbeeld in het Collegezalencomplex of in het Linneusgebouw, van opnameapparatuur worden voorzien.

Dit is een dure onderneming - het project gaat minstens 200.000 euro kosten - en moet daarom via een Europese aanbesteding worden gedaan. Hier kan flink wat tijd in gaan zitten, in ieder geval zes maanden. Dat moet het project er niet van weerhouden in september 2014 van start te kunnen gaan.

De werkgroep weblectures gaat in de aankomende perioden al ervaring opdoen met de nieuwe voorzieningen, zodat het proces volgend jaar vlekkeloos verloopt. Daarvoor wordt apparatuur van de FNWI gebruikt, aangezien zij er al standaard gebruik van maken. Deze mobiele apparatuur zal worden ingezet bij colleges van de Medische Faculteit en een nog onbekende faculteit.