RU schiet slachtoffers brand te hulp

De Radboud Universiteit en de Universitaire Studentenraad (USR) willen de gedupeerde studenten van de brand op nieuwjaarsdag gaan helpen. Mogelijk gaat de RU vervangende woonruimte bieden aan de getroffenen.

Tijdens de nieuwjaarsrede van afgelopen maandag noemde collegevoorzitter Gerard Meijer het feit dat het nieuwe jaar voor een aantal studenten minder is begonnen. Na afloop van de rede sprak hij met USR-voorzitter Jip Mennen. 'Zo kwam het idee om de gedupeerden te helpen', aldus Mennen. 'Tot nu toe is alleen besproken dat er iets gedaan moet worden en dat de getroffen studenten op korte termijn een woonplek moeten krijgen, zodat ze betrokken kunnen blijven bij de universiteit.'

Een mogelijke oplossing ligt in de kamers die de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen (SSHN) in haar complexen gereserveerd houdt voor internationale studenten. Mennen: 'Deze worden in de tweede helft van het collegejaar minder gebruikt, waardoor een aantal kamers daarvan nu vrij zijn.' Deze week zullen er gesprekken plaatsvinden tussen het College van Bestuur, de SSHN en Dienst Studentenzaken om de getroffen studenten zo snel mogelijk verder te helpen.

Of de RU ook HAN-studenten te hulp zal schieten, is nog niet gesproken. 'We houden een enquête onder de getroffenen', vertelt Mennen. 'Hieruit zal ook blijken wat het aantal HAN-studenten is en kan er in samenwerking met de HAN worden gekeken wat voor hen gedaan kan worden.' Woordvoerder Martijn Gerritsen laat deze mogelijkheid nog in het midden. 'We kijken wat we voor onze studenten kunnen doen', luidt zijn respons.

Door verschillende organisaties en partijen wordt hulp aan de getroffen bewoners geboden. Op deze pagina staan bijna alle acties genoemd.