De Nacht van de UB: dit jaar nog spectaculairder

De Universitaire Studentenraad (USR) heeft bekendgemaakt dat de Nacht van de UB in de nacht van 19 op 20 juni plaatsvindt. Vorig jaar heeft de nacht geen windeieren gelegd: de openingstijden van de UB zijn verruimd tot 22.00 uur en in tentamenweken tot 00.00 uur.

Wegens dit succes wordt de nacht herhaald, ditmaal om meerdere faciliteiten op de campus studentvriendelijker te maken. De USR hoopt dat zowel de UB als het sportcentrum hun deuren tot 08.00 uur op 20 juni zullen open houden. 'Het is natuurlijk heel fijn dat de UB al langer open is, maar niet alleen studeren is onderdeel van de campus', aldus Jip Mennen, voorzitter USR. 'Het zou een grote winst zijn als meer gebouwen altijd tot 00.00 uur open zijn. Onder studenten is veel verwarring over de wisselende openingstijden van de UB, die wordt hiermee opgelost.' De USR zet in op het blok UB-sportcentrum-Erasmusgebouw, omdat die gebouwen met de loopbruggen een eenheid vormen.

Om de Nacht van de UB nog succesvoller dan vorig jaar te maken, is het belangrijk dat er een vol programma is. 'We hebben vorig jaar gezien dat de meeste studenten de UB verlieten wanneer er gaten in het programma zaten', zegt Mennen. Daarom worden dit jaar zowel leden van cultuur- en sportverenigingen als alle individuele studenten aangesproken om cultuur, sport en lezingen te verzorgen op het podium dat de USR biedt.