RU-studenten hebben slecht beeld van carrière

Studenten van de Radboud Universiteit weten onvoldoende over hun mogelijkheden na het afstuderen. Ook weten maar weinig studenten van het bestaan van de Radboud Career Service af. Dat blijkt uit de resultaten van de Algemene Studentenenquête. Die enquête werd eind vorig jaar afgenomen onder alle studenten van de RU en werd door 3.358 studenten ingevuld.

De Radboud Career Service werd in januari 2013 opgezet om studenten beter te helpen bij hun loopbaanoriëntatie. Na ruim een jaar weet slechts 15 procent van de studenten van deze service af. Ook andere activiteiten van faculteiten en Dienst Studentenzaken (DSZ) zijn veelal onbekend. Zo hebben maar weinig studenten meegekregen dat het mogelijk is om een (gratis) sollicitatietraining te volgen of een cv-check te doen.

Loopbaanoriëntatie in de opleiding scoort beter. Bijna de helft van de studenten heeft door de opleiding een goed beeld gekregen van mogelijke functies na hun afstuderen. De potentiële werkgevers scoren slechter, slechts zo'n 35 procent van de studenten weet waar ze eventueel aan de slag kunnen.

De recent georganiseerde Career Week moest zorgen voor meer bekendheid van de Career Service. Momenteel worden er plannen gemaakt om volgend jaar weer zo'n week te organiseren. Daarnaast gaan  DSZ en Campus Detachering beter samenwerken om onder andere 'de bijbanen van studenten meer in het perspectief van een toekomstige loopbaan te plaatsen'.