[Update] AKKUraatd: 'Better English speakers teachers'

Vorige maand veroorzaakte AKKUraatd grote ophef door te stellen dat het schortte aan de Engelse onderwijskwaliteiten aan de RU. Ook in het verkiezingsprogramma staat 'betere Engelse taalvaardigheid van docenten' als prominente doelstelling vermeld. De studentenpartij maakt nu zelf pijnlijk duidelijk dat het niveau van de Engelse taal ook onder studenten schrikbarend laag is. De Engelse editie van de nieuwste Pleekrant (.pdf) staat bol van de spelfouten en kromme formuleringen.

'Politicology' en 'Filosofy' zijn enkele studies van de verkiesbaren op de AKKUraatd-lijst. 'We can hear you almost wondering', hadden de schrijvers geen woordenboek bij de hand? Waarschijnlijk niet, want als ze het even niet meer wisten werd er simpelweg gekozen voor de Nederlandse benaming: 'Pedagogische Wetenschappen' en 'Pandcommissaris', dat snappen die Engelstaligen toch best? Als klap op de vuurpijl hebben zij ook het lijstje met standpunten naar het Engels vertaald en jawel: 'Better English speakers teachers' is een van de wensen.

De stemmen van de internationale studenten wint AKKUraatd vast wel. Om het volgende argument kan immers niemand heen: 'A vote for AKKUraatd means there will also be a Pleekrant next year!' We wish them many luck. Update 14.30 uur: AKKUraatd was er als de kippen bij: natuurlijk kunnen zij wel Engels, dit was gewoon een grote grap! Fractievoorzitter Huguette Poolen hing zojuist aan de telefoon: 'Heel leuk dat jullie de actie hebben opgepikt. We hebben expres fouten in de Pleekrant gestopt om aandacht te krijgen voor het feit dat veel docenten slecht Engels spreken.' Zijn ze dan niet bang dat niemand de grap doorheeft? 'Nee, daarvoor is het veel te duidelijk.' Precies, heel duidelijk. We laugh ourselves broken.