Opnieuw verbouwing in Huygensgebouw

Het gebrek aan groepswerkplekken in het Huygensgebouw wordt eindelijk aangepakt. De Library of Science gaat van 7 juli tot 1 september op de schop. Het gaat hierbij om het gedeelte van de bibliotheek in vleugel twee. Vorig jaar juli is het andere deel van de bibliotheek al veranderd. Hier zijn toen al enkele nieuwe groepswerkplekken gecreëerd, maar helaas niet  voldoende voor het nog steeds toenemende aantal bèta-studenten.

Volgens Noud van der Velden, hoofd Interne- en Huisvestigings Zaken van het FNWI,  wil de universiteit met deze verbouwing de bibliotheek verder aanpassen aan de wensen van de studenten. 'We gaan werkplekken voor een persoon en voor vier personen creëren. Ook de studieboeken worden opnieuw ingedeeld; in plaats van zes kleinere boekenkasten,  komen er drie grotere kasten. Hierdoor is er straks meer ruimte  voor 28 nieuwe computers.'

Studenten die tijdens deze periode moeten leren voor hun hertentamens kunnen nog gewoon terecht in het andere gedeelte van de bibliotheek. Volgens van der Velden ondervinden zij zo min mogelijk last van de verbouwingen. De werkzaamheden die geluidsoverlast veroorzaken, vinden over het algemeen 's ochtends voor kwart voor negen plaats.