Luxe hap voor Rechtenstudenten

Geen broodjes kroket of patatjes met voor Rechtenstudenten in het Grotiusgebouw. In het nieuwe gebouw van de Rechtenfaculteit kunnen studenten vanaf komend collegejaar vooral genieten van luxe en gezonde maaltijden.

Het restaurant dat in het gebouw komt wordt volgens Anton van Looijengoed, afdelingshoofd van het Facilitair Bedrijf, 'absoluut geen kopie van de Refter'. 'We willen net even wat gezondere en luxere producten aanbieden dan in de Refter. We willen vooral wokgerechten en pasta's gaan serveren. Het is belangrijk om in te spelen op gezond eten, omdat dit een item is dat erg speelt in de samenleving.' Aan een aantal luxe maaltijden hangt wel een net iets duurder prijskaartje dan aan de Reftermaaltijden.

Studenten kunnen in het gebouw niet urenlang doorzakken zoals in het Cultuurcafé, maar volgens van Looijengoed kan er bij het avondeten uiteraard wel een biertje of wijntje gedronken worden. Ook komt er een heuse koffiecorner, die dagelijks tot 16.00 uur geopend zal zijn. Het restaurant sluit dagelijks om 19.00 uur.